Bromfietser met teveel op, passagier ook aangehouden

Op woensdag 25 juli zijn een bromfietser en zijn passagier aangehouden.

Rond kwart over elf in de avond zagen politiemensen een bromfietser over de Sluyterslaan rijden. Bij hem achterop zat een passagier. De bestuurder slingerde flink en zijn passagier zwaaide met zijn armen en hield een fles bier vast. De bestuurder kreeg een stopteken. Hij moest ter plaatse een blaastest afleggen, maar deed dat niet op de juiste wijze. Daar hij naar de alcohol rook en bloeddoorlopen ogen had, werd de 37-jarige bromfietsbestuurder, afkomstig uit Maartensdijk, aangehouden.

Ook op het politiebureau saboteerde de verdachte de ademanalyse, waardoor deze geen uitslag gaf. Daar hij weigerde om op de juiste wijze te blazen is tegen hem proces-verbaal voor weigering. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Bij de controle van de bestuurder gedroeg zijn passagier zich verbaal zeer agressief tegen de politiemensen. Hij beledigde een politievrouw en werd daarop voor belediging aangehouden. Hij weigerde vooralsnog zijn personalia bekend te maken en gezien het feit dat hij onder invloed verkeerde, is hij voor de nacht in het politiebureau ingesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk